Het telen van aardbeien

 

Ons seizoen loopt van half april tot eind december, maar voordat er aardbeien zijn is er al enorm veel gebeurd.

Ook de werkzaamheden op het bedrijf gaan practisch het gehele jaar door. De verzorging van de plantjes is natuurlijk van groot belang!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diep in het rizoom zitten de bloemknoppen verscholen. Door warmte en licht schuiven de knoppen langzaam naar boven.

De eerste knopjes laten zich voorzichtig zien.

De knoppen schuiven steeds verder naar boven, maar blijven nog lekker dicht bij elkaar zitten.

De knoppen geven elkaar al meer ruimte en kunnen zo uitgroeien tot volwaardige aardbeien.

Heel voorzichtig laat de bloemknop haar kwetsbare witte blaadjes zien.

De bloemblaadjes strekken zich uit zodat de stuifmeeldraden goed te bereiken zijn voor hommels en bijen.

De bloemen worden bestoven door hommels of bijen. Het stuifmeel wordt meegenomen aan de pootjes.

Na de bestuiving vallen de bloemblaadjes van de bloembodem en zwelt het kleine vruchtje.

De vruchtjes worden steeds dikker.

Als de aardbei nog groter is gegroeid, verkleurt de vrucht van lichtgroen naar een wittere kleur en daarna zien we het eerste blosje...

De blosjes worden groter en de aardbeien eromheen krijgen ook meer kleur.

De aardbei is bijna rijp genoeg om te worden geplukt. Een dag extra zorgt ervoor dat de aardbei nog zoeter en lekkerder wordt!

De aardbei is bijna klaar om geplukt te worden.

Het is zo ver... de eerste aardbei is geplukt.

En eindelijk is de aardbei klaar en kan er gesmuld worden. Eet smakelijk!!!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now