Welkom bij Vriend Aardbeien
GEROOSTERDE AARDBEIEN CROSTINI
Dit verrassende recept combineert zoete aardbeien met hartige smaken voor een elegant voorgerecht of borrelhapje.
250 g aardbeien
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
Snufje zwarte peper
8 sneetjes stokbrood of ciabatta
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
-
Verwarm de oven voor op 200 graden, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten
-
Meng ze in een ovenschaal met de balsamicoazijn, honing en een snufje zwarte peper.
-
Rooster de aardbeien 10-12 minuten in de oven, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Laat ze iets afkoelen.
-
Bestrijk de sneetjes brood licht met olijfolie en rooster ze in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Smeer een laagje geitenkaas op elk sneetje brood.Leg daarop de geroosterde aardbeien.
AARDBEIENSALADE MET GEITENKAAS
Ingrediënten voor 2-3 personen
250g aardbeien
2 eetl.balsamico azijn
150 g zachte geitenkaas
zakje veldsla, rucola, spinaziebladen (of mix hiervan)
2-3 handjes walnoten
2-3 eetl sesamzaad
dressing:
4-5 eetl olijfolie
2 eetl balsamico-azijn
2-3 eetl honing
Bereiding: Ontkroon de aardbeien en snij ze in 2 of in vieren.
Vermeng de aarbeien met de basamico azijn en zwarte peper en zet de aardbeien een uur in de koelkast. Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Schep de aardbeien erop en verkruimel de geitenkaas over de aardbeien. Garneer het geheel met wat honing, pijnboonpitten en smullen maar!
AARDBEIEN TRIFLE
Ingrediënten:
300 g aardbeien
200 ml slagroom
250 g mascarpone
3 eetlepels suiker
1 pak lange vingers
100 ml sinaasappelsap
Bereidingswijze:
-
Snijd de aardbeien in plakjes.
-
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en meng dit voorzichtig met de mascarpone.
-
Doop de lange vingers kort in het sinaasappelsap.
-
Maak laagjes in een glas: begin met lange vingers, dan een laag mascarpone-mengsel en vervolgens aardbeien. Herhaal dit tot het glas vol is.
-
Eindig met aardbeien bovenop en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
FROZEN YOGHURT MET AARDBEIEN
Een heerlijk fris dessert dat makkelijk te maken is en perfect voor warme dagen!
Ingrediënten (voor 4 porties):
400 g verse aardbeien
250 g Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
3 eetlepels honing (of suiker, naar smaak)
1 theelepel vanille-extract (optioneel)
Bereidingswijze:
-
Verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Pureer de aardbeien in een blender of met een staafmixer tot een gladde puree.
-
Meng de aardbeienpuree met de yoghurt, honing en vanille-extract in een kom. Proef het mengsel en voeg extra honing toe als je het zoeter wilt.
-
Invriezen: Giet het mengsel in een platte bak of diepvriesbestendige schaal. Zet in de vriezer en roer elk half uur goed door om ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit 3-4 keer gedurende ongeveer 2 uur.
-
Schep de frozen yoghurt in schaaltjes of hoorntjes en garneer met verse aardbeien of muntblaadjes.
AARDBEIEN SMOOTHIE
Er zijn natuurlijk vele varianten te bedenken waarbij aardbeien een van de ingrediënten is.
Onze favoriet is de volgende:
150 gram aardbeien
1 banaan
jus de orange
Bereiding: Pureer de aardbeien/banaan/sap in een blender. Verdeel de smoothie over 2 glazen en smullen maar! Simpel, maar erg lekker!!
Aardbeien, jus de orange met yoghurt is ook erg lekker en gezond!
Aardbeien met spa rood of 7-up is ook een heerlijk sprankelend drankje!
Wil je je smoothie nog gezonder maken... voeg er jouw eiwitpoeders aan toe.